World Cup Football Quiz 2023 General Football Questions with Answers

World Cup Football Quiz 2023: World Cup is the biggest stage of international football. Basically, it is a celebration of cultures and celebrations from across the world. It is a chance for the fans to watch their favorite football players showcase their talent and skills. The world cup is one of the most-watched events globally, with the finals frequently topping TV viewing charts.

Apart from the fun, it is very important for individuals to have knowledge about the World Cup Football like how it started, when did the first world cup of football take place. These questions are very important if an individual is preparing for some kind of competitive exam. Therefore, for such individuals, we have prepared a few World Cup Football Questions and Answers in this post. Scroll down this page and have a look at World Cup Football Quiz 2023.

World Cup Football Quiz 2023

1. Which country in the world has won the most FIFA World Cups?

Ans. Brazil

2. In the year 1978 Argentina, which team lost to the host nation in the last match after additional time?

Ans. Netherlands

3. State the full form of FIFA?

Ans. International Federation of Association Football

4. Which country in the world is the winner for the second-most number of World Cups?

Ans. Italy

5. Which country was in third place in the first World Cup in 1930?

Ans. USA

6. How many teams have won the World Cup since its formation in the year 1930?

a. 8
b. 7
c. 5
d. 4

Ans. (a)

7. How many times, Brazil has won the World Cup so far?

a. 5
b. 4
c. 6
d. 7

Ans. (a)

8. The football World Cup was held for the first time in ____?

a. 1928
b. 1930
c. 1924
d. 1932

Ans. (b)

9. Which country in the world won the first football World Cup?

a. Brazil
b. Germany
c. Uruguay
d. Argentina

Ans. (c)

10. Paul, a marine creature, that predicted the result of most of the matches in World Cup 2010 was a/an

a. Jelly fish
b. Walrus
c. Octopus
d. Seal

Ans. (c)

11. Which team had the best football player in Europe in 1998?

Ans. Netherlands

12. Two countries have made it to the final of the football World Cup the most number of times, they were____

Ans. Germany & Brazil

13. The first FIFA World Cup was held in the year 1930 in Uruguay. Only 13 teams were there. World Cup Final score was 4-2. Who was declared as the winner?

Ans. Uruguay

14. The very first Premier League was played in the year____

Ans. 1992/ 93

10. Germany won the tournament ____ times.

Ans. 3

15. In which country is FIFA World Cup 2018 held?

a. Qatar
b. Russia
c. South Korea
d. France

Ans. (b)

16. The very famous football player Ronaldo, who holds the record for the most number of World Cup goals, is from?

a. France
b. Spain
c. Portugal
d. Brazil

Ans. (d)

17. The headquarters of FIFA (International Federation of Association Football) is based in which nation?

a. Switzerland
b. Brazil
c. France
d. The Netherlands

Ans. (a)

18. Who scored the most no. of goals in World Cup history?

a. Ronaldo
b. Diego Maradona
c. Miroslav Klose
d. Lionel Messi

Ans. (c)

19. Who among the following won the World Cup both as the manager and captain of his country’s team?

a. Diego Maradona
b. Mario Zagallo
c. Franz Beckenbauer
d. Jupp Derwall

Ans. (c)

20. The first World Cup tournament took place in the year 1930. Uruguay played against which team?

Ans. Argentina

21. How many countries played in the first tournament?

Ans. 13

22. The first player to miss a penalty kick at the world cup is ______

Ans. Valdemar de Brito

23. Name the player who scored the fastest hat-trick in the Premier League?

Ans. Sadio Mane

24. Who scored the most goals at the FIFA World Cup?

Ans. Miroslav Klose

25. The winners of the World Cup tournament until 1970 were awarded ____

a. Arsenal Trophy
b. Heisman Trophy
c. Grondona Cup
d. Jules Rimet Trophy

Ans. (d)

26. What type of animal was Zabivaka, the symbol for FIFA World Cup 2018?

a Tiger
b. Cat
c. Polar Bear
d. Wolf

Ans. (d)

27. Who among the following get the Golden Ball or the Best Player Award at the 2018 FIFA World Cup?

a. Luka Modric
b. Harry Kane
c. Romelu Lukaku
d. Cristiano Ronaldo

Ans. (a)

28. France win the World Cup earlier in the year _____

a. 1994
b. 1998
c. 2002
d. 2004

Ans. (b)

29. Thibaut Courtois received the Golden Glove award for the best goalkeeper at the World Cup 2018. The goalkeeper belongs to____

a Croatia
b. France
c. England
d. Belgium

Ans. (d)

30. In what position did Sweden finish during the 1958 World Cup?

Ans. 2nd place

31. Name the first football player to be knighted?

Ans. Sir Stanley Matthews

32. The only player to have won the World Cup 3 times is_____

Ans. Pele

33. The top scorer of the 1978 World Cup is

Ans. Mario Kempes

34. Name the first player who won the World Cup as both player and manager?

Ans. Mario Zagallo

35. In the year 2002 World Cup, Spain won against which country on penalties?

Ans. Republic of Ireland

36. Name the Spanish goalkeeper in the World Cup tournament in the year 1982?

Ans. Louis Arconada

37. In which year did Michael Owen win the award?

Ans. 1998

38. Name the French goalkeeper who got famous for his shiny head

Ans. Barthez

39. Name the first referee in the first world cup final?

Ans. Langenus

40. Who was the winner of the golden boot in 1974?

Ans. Lato

Leave a Comment

error: Content is protected !!